Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 20dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Ayçiçeği Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yoğurt
- Aldığı kadar un
Ayçiçeği Kurabiye Tarifi Yapılışı
İlk olarak yoğurma kabına margarin ve bütün sıvı malzemeler alınır. Yağ iyice ezilene kadar yoğurulur. Ardından tuz, şeker ve kabartma tozu da eklenerek az daha yoğurulur. Daha sonra yavaş yavaş un ilavesi yapılarak ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur. Hazırlanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. Her bir beze için uygulanan işlem; bir beze alınır elle biraz düzlenir. Ortasına çay bardağının altı yerleştirilir ve kalan kenar kısımlar bıçakla yaprak gibi kesilir ve kesilen yapraklar 2 şer 2 şer birbirlerine uçlarından birleştirilir. En son üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çörek otu ve susam serperek 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
COMMENTS