Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 1 saat ...
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 1 saat
Zirfet Sir Kömbe (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5, 5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 4 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 400 gr tereyağı
- Çay kaşığı yarısı tuz
- Varsa domates kurusu
Zirfet Sir Kömbe (Yöresel) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar.Sivaslı dostlarımdan öğrendiğim bu yöresel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.
Hamuru için yukarıda saydığım bütün malzemeler bir alınır ve ılık su ile yoğurulur. Yoğurduğunuz hamuru uygun büyüklükte bir tepsi önce yağlanır daha sonra hamurun tamamı düzgün bir şekilde yayılır. Kaşık veya bıçak yardımı ile hamura dilediğiniz kesikler atın. 200 derecelik ısıdaki fırında 1 saat boyunca altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişen sıcak böreğimiz lokmalık olacak şekilde parçalanarak servis tabağında hazır edilir
Sosu için, yoğurdu ayran kıvamına getiriniz içine rendelenmiş 3-4 diş sarımsak eklenir. (Ayran biraz ılık olmalı) ve Servis tabağında bekleyen böreğin üzerine dökülür. Tereyağını tavada kızartırız en son üzerine domates kurusu eklenir, ocak kapatılır. Ayrandan sonra tereyağını üzerinde gezdirerek eklenir. Servis edip,ılık şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun,sağlıkla.
COMMENTS