Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Cevizli İncir Dolması (Bayburt Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler 2 paket kuru incir 5 buçuk yem...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Cevizli İncir Dolması (Bayburt Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kuru incir
- 5 buçuk yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek için ;
- Antep fıstığı
Cevizli İncir Dolması (Bayburt Mutfağı) Tarifi Yapılışı
İncirleri iyice yıkadıktan sonra sap yerini küçücük keserek pişirme kabının içine alıyoruz.Üzerini basacak kadar su ekleyerek birkaç dakika yumuşaması için kaynatıyoruz.
Diğer taraftan iri çekilmiş cevizle şekeri karıştırıyoruz. Altını kapatıp biraz ılımasını beklediğimiz incirlerimizi kestiğimiz sap yerinden parmağımızla biraz açıyoruz. Dolma doldurur gibi cevizli harcımızı çay kaşığı yardımıyla içine dolduruyoruz.
Tepsiye yan yana diziyoruz. Parmağımızla her birinin üzerine küçük küçük tereyağı parçacıkları ekleyerek 180 derece fırında 20 dakika hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Pişen tatlılarımızı fırından çıkarıp dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis ediyoruz. Ben Antep fıstığı kullandım.
Hamurişi olmayan, kuru meyveden yapılan bir tatlı olduğu için çok hafif ve lezzetli oluyor. Kısa sürede, az malzemeyle, çabucak hazırlayabileceğiniz bir tarif. Bu tatlı Bayburt yöresine aittir. Özellikle bayramlarda kuru kayısı, erik ve incirlerden yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Yöresel bir tattır. Deneyeceklere afiyet olsun.
COMMENTS