Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk Çikolata Soslu Islak Kek (2 Kat Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1, 5 su bardağı...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Çikolata Soslu Islak Kek (2 Kat Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üst sosunu hazırlamak için;
- 1 su bardağı kek hamurunu hazırlarken ayıracağız
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
- Çikolata sosu
- Pakette belirtilen miktarda süt
Servis için:
- Ceviz
Çikolata Soslu Islak Kek (2 Kat Lezzet) Tarifi Yapılışı
Yumurta, şeker köpürene dek çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Borcam yağlandıktan sonra kek hamuru dökülür ve 170 derece alt üst fan ayarında pişirilir. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesinin ardından ılık olan kek kürdan yardımıyla küçük delikler açılır ve dilimlenir. Üzeri için ayırdığınız 1 bardak sosa yarım bardak süt ilave ederek 1-2 kez fokurdayana dek pişirilir sonra altı kapatılır ve ilk sıcaklığı gittikten sonra kekin üzerine dökülür. (kekin ilk sıcaklığı gitmiş olmalı) Çikolata sosu pakette yazan süt miktarıyla birlikte (ben çikolata sosum için 2, 5 su bardağı süt kullandım) küçük bir tencereye alınır ve koyulaşıp 1-2 dk kaynayana dek pişirilir. Ayrı bir kaba alınıp ilk sıcaklığı gidene dek ara ara karıştırılır, sonra sosunu çeken kekin üzerine dökülür. Sıcaklığı gittikten sonra dolapta soğumaya bırakılır, tercihen üzerine ceviz atılabilir Birkaç saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)
COMMENTS