Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 20dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Çıtır Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1. 5 kilo un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
İçi için;
- 1 kilo ıspanak
- Yarim kilo çökelek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sos;
- 1 adet margarin(yumusak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Çıtır Kol Böreği Tarifi Yapılışı
Çıtır çıtır harika bir börek oldu. Börek yapma konusunda acemi olan ben bile kolayca yaptım. Zamanı çok olanlar hamuru akşamdan yoğurup bezelere ayırıp buzdolabına koyabilir. Çünkü dinlenen hamur çok daha kolay açılacaktır. Ben 20 bezeye ayırdım. Hamurumuz için suyun miktarını veremiyorum, elinize yapışmayacak kulak memesinden biraz daha katı bir hamur olacak. Dinlenen bezelerimiz tabak boyutunda merdaneyle açılır. Yumuşamış margarin ve sıvı yağ karıştırılarak bezelerimizin üstüne sürülür ve bezeler üst üste koyulur. 10-15 dakika bekletilir. Sonra ilk yaptığımız bezeden başlayarak sırayla geniş bir masada yada sofrada yavaşca etrafından çekiştirilerek açılır. Yırtılma olabilir, panik yapmayın sararken kapanacaktır. Sonrasında hazırladığımız iç harcından koyulur. ( küçük küçük doğranan soğan ve ıspanak diğer malzemelerle iyice karıştırılır, ıspanak çiğ olacak) Rulo şeklinde sarılır, yağlanmış fırın tepsisine alınır. Bu ölçülerle üç tepsi börek çıktı fakat benim tepsiler çok büyük değildi. Fırına koymadan önce kalan yağımıza yumurta kırılır iyice çırpılır ve böreklerimizin üzerine sürülür. Üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
COMMENTS