Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 35dk Fırında Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 300 gr kadayıf 150 gr tereyağı 1 su bardağı cev...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 35dk
Fırında Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kadayıf
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 3 damla limon
Fırında Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kadayıflar didik didik kabartılarak havalandırılır. Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür ve yine elle eşit şekilde dağıtılır.Tepsimize kadayıfın yarısı bastırılarak eşit şekilde konulur. Arasına ceviz yayılır ve diğer kadayıflar eklenir. 180 derecede üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.Şerbetimiz için şeker ve su yaklaşık 13 dakika pişirilir ve söndürmeye yakın limon eklenir.Kızarmış kadayıfımız fırından çıkartılır ve harareti biraz azalınca, soğumuş olan şerbetimizi de üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
COMMENTS