Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 45dk Fırında Şipşak Soslu Sulu Baget (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler 6 Adet Tavuk Baget 1 T...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 45dk
Fırında Şipşak Soslu Sulu Baget (Şahane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 Adet Tavuk Baget
- 1 Tatlı Kaşığı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Biber veya Domates Salçası
- 1 Silme Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Silme Çay Kaşığı Nane
- 1 Silme Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Silme Çay Kaşığı Kekik
- Yarım Çay Kaşığı Köri
- 2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Diş Rendelenmiş Sarımsak
- Tuz
Üzeri İçin;
- 1 Adet Domates
- 4 Diş İri Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- (Salça Sulandırılıp Üzerine Dökülecek)
Fırında Şipşak Soslu Sulu Baget (Şahane Lezzet) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar. Sizlere acil hemen hazırlanılabilecek çok pratik ama çok lezzetli fırında sulu tavuk baget tarifimi paylaşmak istedim. Ben 4 kişilik Kendimize göre Bu kadar hazırladım ve yaptım. Siz de isterseniz malzemeleri arttırıp daha fazlasını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.Buyrun yapılışına.
Bagetleri yıkayıp süzelim bir kaba alalım. Yoğurt, salça, pulbiber, nane, kimyon, kekik, köri, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak ve tuzumuzu ekleyip güzelce karıştıralım.Malzemelerimize uygun fırın kabına bagetleri dizelim. Üzerine 1 domatesi 8e bölerek yerleştirelim. Ayıkladığımız iri sarımsakların her birini 2ye bölüp bagetlerin üzerine ekleyelim. 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı kadar su ile sulandırıp fırın kabına kenardan dikkatlice dökelim. Direk üzerinden dökmüyoruz ki üstte kalan bagetlerin sosu dağılmasın. Önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırına yemeğimizi koyuyoruz. 45 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Sıcak sıcak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Bagetler lokum gibi, sarımsaklar yumuşacık ve suyu o kadar lezzetli oluyor ki yanında pilavla enfes bir tat yakalıyoruz.Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.❤AFİYET OLSUN❤SEVGİLER❤
COMMENTS