Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Garnitürlü Patates Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Dereotu
- Konserve garnitür
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Pul biber, karabiber, tuz
Garnitürlü Patates Mantısı Tarifi Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz. Sonra kuru soğanı rendeleyin, patateslerin içine doğranmış maydanoz, soğanı dereotunu, ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ve garnitür ekleyin ve karıştırın. Patateslerin içini yoğurtlu garnitür ile doldurun. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip karıştırın. Sosuna tat ve görünüş açısından biraz su, kırmızı biber ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Patateslerin üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun…
COMMENTS