Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 20dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Haşhaşlı Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hashas
- 4-4. 5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3. 5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Haşhaşlı Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun.Şekeri, bir kaç damla limon suyunu ve suyu tencereye koyup kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştıralım. 8-9 dakika kadar kısık ateşte kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, irmik, portakal kabuğunu, vanilya ve sıvı yağı ve haşhaşı koyup karıştırıyoruz.Kabartma tozu ve unu ( azar azar yedirerek ilave edelim. Un markaya göre farklılık gösterebiliyor) ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp parmak şekli verip üzeri için ayırdığımız irmiğe bulayıp fırın tepsisine alalım.200 derecede pişirelim.Üzeri hafif pembeleşince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine dökelim. 1-2 saat dinlendikten sonra şerbetini çekecektir.Afiyet olsuun.
COMMENTS