Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 15dk Pişirme 30dk Karamelize Armutlu / Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler Karamel için; 120 gr toz şeker 3 cl s...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Karamelize Armutlu / Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Karamel için;
- 120 gr toz şeker
- 3 cl su
- 20 gr tereyağı
Keki için;
- 3 armut veya elma
- 2 yumurta
- 120 gr toz şeker
- 50 cl krema veya süt
- 120 gr yumusamis tereyağı
- 180 gr un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Karamelize Armutlu / Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
Önce kalıbı tereyağı ile yağlayın, isterseniz fırın kağıdı kullanın.
Karameli yapalım, toz şekeri suyu kahve rengi alana kadar pişirin, ateşten alin tereyağı ekleyin ve eritin, kalıba dökün. Hemen sertleşecektir normaldir.
Armutları kesin ve resimde ki gibi dizin.
Şekeri ve tereyağı mikserleyin, 2 yumurtayı ekleyin, kremayı da ekleyin çırpın, vanilyayı tarçını unu ve kabartma tozunu ekleyin mikserleyin.
Armutların üzerine dökün ve 180 derecede ısıtılmış fırına 30 dk pişirin. Çok lezzetli ve nefis kokuyor, armut yerine elma kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
COMMENTS