$show=label

Kremalı Pasta

Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 45dk Pişirme 40dk ...

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 45dk
  • Pişirme 40dk

Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 yumurta akı
  • 1 büyük çay bardağı pudra şekeri
  • Bir fiske tuz
  • 4 dolu yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 400 gr susuz labne peyniri
  • 150 gr süt kaymağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 2 paket vanilya
  • (Kremanın tadına bakın şekeri az gelirse ağız tadınıza göre pudra şeker ekleyerek biraz daha çırpın)

Keki için;

  • 4 yumurta akı
  • 5 yumurta sarısı (krema kullandığım yumurtanın sarısını da ekledim; eğer isterseniz sadece 4 yumurta sarısı kullanın)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 120 gr sade çikolata
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 10 yemek kaşığı süt (normalde çikolata olan kekleri ıslatmıyorum. Bu kekin kreması sütsüz susuz bir krema olduğu için keki ıslatmıyor, kreması kalıp gibi kalıyor; bu yüzden biraz ıslatıyorum. Ben çok ıslak sevmiyorum, siz İsterseniz biraz daha ıslatabilirsiniz. )

Üzerine;

  • 1 avuç kavrulmuş iri çekilmiş badem
  • 120 gr sade çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kremalı Pasta Tarifi Yapılışı

Önce kremayı hazırlayıp dolaba kaldırın. Bunun için yumurta akını bir fiske tuz ve tozşeker ile iyice çırpın. Katılaşınca tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Sırasıyla tek tek çırparak, önce labne peyniri sonra süt kaymağını ve krem şantiyi katın. En son da vanilyaları ekleyip koyu krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Buzdolabına kaldırın.Fırını 180 dereceye getirin.Yumurta aklarını bir fiske tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın. Buzdolabına bırakın. Tereyağı ve çikolatayı sos tenceresinde karıştırıp birbirine özdeşleştirerek ocakta eritin. Kek harcını hazırlayacağınız kapta yumurta sarılarını çırpın, sütü, sıvı yağı ve şekeri ekleyip 5 dakika kadar şekerin erimesi için çırpın. Eriyen tereyağı çikolata karışımını da ekleyip iyice çırpın. Diğer yandan; nişastayı, unu ve kakaoyu bir kapta karıştırıp başka bir kaba eleyerek aktarın, sonra tekrar eleyerek aynı kaba geri boşaltın. Bunu dört kez tekrarlayın. Unlu karışımın üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son kez hepsini kek harcının üzerine eleyin. Çok oyalanmadan hemen karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış pişirme kabınıza boşaltın. Bir-iki kalıbın tabanını masaya vurun, ısınmış fırına sürün. 40 dakikada pişiyor. Tabi ki de ilk 30 dakikadan sonra kürdan testi yapın.Pişen kekin iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra keki ikiye bölün. (Benim pişirdiğim kekin ortası çok sivri şekilde bombelenince, üst sivriliğini kısmen düz hale getirmek için biraz traş ederek kestim. ) Çikolatayı tereyağı ile ocakta eritin, ikiye böldüğünüz kekin tabanını 5 yemek kaşığı süt ile ıslatın. Buzdolabında beklettiğiniz kremanın yarısını çok kenarlarına vardırmadan üzerine yayın. Kekin diğer yarısını kremanın üzerine yerleştirin. 5 yemek kaşığı süt ile bu katıda ıslatın. (Kekiniz benim ki gibi bombeli olduysa beş yemek kaşığı sütün tümümü fırça ile her tarafına sürün. ) geri kalan kremayla keki kaplayın. Kremanın üzerine erittiğiniz çikolatayı tam ortadan dökün kendiliğinden yayılsın. En son üzerine, her tarafına kırılmış kavrulmuş bademi serpin. Bu tarife krema olarak sadece krem şanti veya istediğiniz bir pasta kremasını da uygulayabilirsiniz. Ancak erimiş sıcak çikolata o kremaların akmasına neden olabilir. Eğer Benin kullandığımdan farklı, sıcakta erime özelliği olan bir krema kullanacak iseniz; size önerim çikolatayı rendeleyip bademle karıştırıp üzerine serpin. Üzerini çikolata yerine meyve ile süsleyecekseniz çikolataya yakışan bir meyve tercih edin. Örneğin kivi yakışmıyor. Ama çilek yakışıyor.(Bir yabancı sitede, uygulanacak tarifte ihtiyaç duyulan her bir kupa unun içinden iki yemek kaşığı unun çıkarılması ve onun yerine iki yemek kaşığı tercihen mısır nişastası konulması ve bu karışımın 5 kez elenmesi ile kekunun elde edildiği anlatılıyordu. Ben de uyguladım ve gördüm ki pişen kekin daha yumuşak, daha gevşek durmasını sağlıyor. Tembelliğime denk gelmez ise o zamandan beri bunu uyguluyorum. Bu tarifte bu eleme işiyle uğraşmak istemez iseniz, nişasta kullanmadan 2, 5 su bardağı unu kakao, kabartma tozu ve vanilya ile harç karışımına direk boşaltıp karıştırın. )Afiyet olsun.

COMMENTS

$hide=mobile

$show=mobile

$show=label

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Kremalı Pasta
Kremalı Pasta
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NTm9nTzd6ZldPejA
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/02/kremal-pasta.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/02/kremal-pasta.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız