Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 15dk Pişirme 30dk ...
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Lahana Yemeği Kapuska Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük lahana
- 1 büyük baş soğan
- 2 kaşık domates püresi
- 1 kaşık domates salçası
- Yarım kalık biber salçası
- 1 kapya biber
- 1 fincan bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Karabiber
- 1 kaşık tereyağ
- 3 kaşık sıvı yağ
Lahana Yemeği Kapuska Tarifi Yapılışı
Merhaba; ilk önce soğanlarımızı yemeklik doğrayıp yağımızda kavuşuyoruz arkasından kapya biberlerimizi ince ince doğrayıp soğanlarımıza ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salça ve domates pürelerimizi ekleyip yine kavuruyoruz. Tuz şeker ve karabiberimizi de atıyoruz. En son inçe doğranmış yıkanmış lahanalarımızı da ekleyip bir iki çevirip kaynar 1. 5 bardak su koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz. 15 dakika sonra yıkanmış bulgurlarımızı da ekleyip yarın bardak daha kaynar su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Suyu az gelirse gözünüze ekleyebilirsiniz. 15 dakika sonra altını kapatalım yemeğimiz hazır afiyet olsun. Not: lahana gaz yapan bir sebze olduğu için yıkamada sirkeli ve tuzlu suda biraz bekletin. 15 dakika yeterli birde illa gaz olmasın derseniz bir çimdik kimyon ekleyin pişerken, o zaman rahatsızlık vermez.
COMMENTS