Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 40dk Pişirme 30dk Patates Püresi Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler 3 parça tavuk göğüs kısım...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 30dk
Patates Püresi Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk göğüs kısım
- 7, 8 adet mantar
- 2 kuru soğan
- 5, 6 çorba kaşıgı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1er tatlı kaşı tuz karabiber köri kekik
- 1 kutu sıvı krema 200 ml
- 2 adet kesme şeker
- 5, 6 adet patates
- 1, 5 su bardağı süt
- Kaynarsu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates Püresi Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
Patateslerimizi soyup doğrayalım, bir tencereye alalım, tuzunu atalım, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip haşlayalım, suyunu tamamen çeksin altını kısalım, sütümüzü ve yarım paket kremamızı ekleyelim blendırdan geçirelim, tamamen pürüzsüz hale gelsin, sütün miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz ,bir kenara alalım püremizi dinlensin Tavuklarımızı ve mantarlarımızı aynı boyda doğrayalım. Soğanlarımızı dörde bölelim ve yarım halkalar şeklinde doğrayalım derin ve geniş bir tencereye yağlarımızı alalım eritelim tenceremizin altını tamamen açalım. Tavuklarımızı ekleyelim harlı ateşte sulandırmadan soteleyelim, renkleri dönünce soğanlarımızı ekleyelim ,tuz ve baharatlarımızı iki kesme şeker ile birlikte ekleyelim ve kavuralım, mantarlarımızı ilave edelim, harlı ateşte soteleyerek pişirelim ,onlarda sulanma malı rengi biraz sararsın karamelize olsun ,hepsi birlikte tam bu aşamada kalan yarım paket kremamızı ekleyelim, 5 dakika daha pişirelim servis tabağınıza önce patates püremizi döşeyelim, kaşıkla düzeltelim ,üzerine tavuk sotemizi ekleyip servis edelim ,afiyet şifa olsun. !
COMMENTS