Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 10dk Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 35dk
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat yada bir paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 subardağı şeker
- 3 subardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı
Hayırlı huzurlu haftalar diliyorum ☺️☺️sizlerle bugün değerli NYT ailesinden Canan Talay hanımefendinin tarifinden yaptığım tatlıyı paylaşacağım sonuç on numara yiyenlerden tam puan aldı .Tencereye şekeri ve suyu koyup ocağın altını yakıyoruz. Su kaynamaya başlayınca hafif ocağın altını kısıp 15-20 dakika kaynatıyoruz. Şerbeti ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakıyoruz. Yoğurt ve toz şekeri derin bir kasede iyice çırpıyoruz. Un, irmik ve karbonatı ekleyip tekrar iyice karıştırıyoruz. Büyük boy kare borcamı margarinle yağlayıp hamuru içine döküp eşit şekilde yayıyoruz. Fıstıkları ikiye ayırıp hamurun üzerine düzenli şekilde aralıklarla diziyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişiriyoruz. ( Benim hamur 30 dakikada pişti ) Hamurun üzeri kızarınca 5 dakika fırında bekletiyoruz. Ilık şerbeti ılıktan biraz sıcak tatlının üzerine kepçe ile yavaşça döküyoruz. İstediğimiz şekilde dilimlere ayırıp servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN:)
COMMENTS