Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 35dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 30dk
Tavuk Etli Sebzeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün orta boy tavuk eti
- 2. 5 çorba kasesi pirinç
- 4-5 adet patates
- 5-6 yeşil biber
- 2 adet patlıcan (ben koymadım çocuklarım sevmediği için ama koymanızı tavsiye ederim harika oluyor )
- 1 tane domates
- Tuz-karabiber
- Sıvı yağ (sadece patates biber ve patlıcanlar için)
Tavuk Etli Sebzeli Pilav Tarifi Yapılışı
Öncelikle tavuğumuzu kesip kaynamış suda haşlayalım,etimiz yumuşayana kadar. Diğer taraftan da patates biber ve patlıcanları soyup dilediğiniz şekilde doğrayın ben elma dilimi şeklinde kestim hepsini ve teker teker önce patates sonra biber ve en son patlıcanları kızartın ve bir tabağa ayrı ayrı koyun. Büyük bir tencereye önce domatesleri yuvarlak kesip tencereye yerleştirin en alt kısıma sonra tavuk etleri süzüp domateslerin üzerine yerleştirin (tavuğun suyunu dökmeyin en son pirinçin üstüne dökeceğiz) ve sırayla patates biber ve patlıcanları ekleyin başka bir kapta 2. 5 normal çorba kasesi dolusu pirinçi yıkayıp iyice süzün, üzerine tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın ve tencerenin en üst kısmına dikkatlice her tarafına yayın, üzerine etimizi haşladığımız suyu süzüp koyalım, az gelirse su biraz kaynamış su da ekleyin yani pirinçi 1. 5 parmak geçecek su(pirinçiniz daha diriyse azar azar su ilavesi yapabilirsiniz) önce orta ateşte suyunu çekene dek pişirin sonra kısık ateşte pişmeye bırakın, suyunu çeken pirinçimiz pişince altını kapatıp bi 10 dakika dinlendirin ,daha sonra büyükçe bir tepsiye tencereyi ters çevirin. Afiyet olsun.
COMMENTS