Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 25dk Tavuklu Damat Paçası Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka 2 adet kemuksiz tavuk göğüs eti 1 su...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Tavuklu Damat Paçası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 adet kemuksiz tavuk göğüs eti
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı toz kırmızi biber
- Sarımsaklı yoğurt
Tavuklu Damat Paçası Tarifi Yapılışı
Tavukları üzerine çıkacak kadar su koyduğumuz bir tencerede haşlayalım. İyice yumuşayınca tavuk etini didikleyelim.Fırın tepsisinin altına yufkanın birini yayalım. İkinci yufkayı da dörde beşe bölerek koyalım. Aralarına yağ falan sürmüyoruz. Fırında yufkalar iyice kuruyana ve rengi kahverengine donene kadar kızartalım.Yufka soğuyunca didiklediğimiz tavukları yayalım. Cevizi yufkanın üstüne serpelim. Sonrada tavuk suyunu iyice kaynatalım. Çok sıcak olsun. Tepsinin her yerine bu tavuk suyunu gezdirelim. Tepsinin üzerini kapatıp biraz bekleyelim. Yufka tavuk suyunu emsin ve yumuşasın. 2-3 dakika yeterli.Sonra sarımsaklı yoğurdu yayalım. En üstüne de kızdırdığımız biberli yağımızı dökelim.Çok lezzetli oluyor. Doyurucu da ayrıca.Afiyet olsun☺☺
COMMENTS