Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 35dk
Torpil (Külah Pasta) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardagı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
KREMASI İÇİN;
- 4 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
ÜZERİNE;
- Pudra şekeri
SÜSLEMEK İÇİN;
- Fındık veya fıstık
- Nar (isteğe bağlı)
Torpil (Külah Pasta) Tarifi Yapılışı
Selamlar arkadaşlar Bugün güzel izmirime ait bir tatılyla sizlerleyim burda hemen her pastanede görebilirsiniz.Sık sık yaptığım ve çok beğenilen bir tarif öyle ki paylaşımı gören geliyor ☺ Bizimki ev yapımı milföyle de yapabilirsiniz ama benim tercihim bu yönde zevkinize kalmış.
Öncelikle kremamızı hazırlayalımSüt şeker un ve nişastayı iyice karıştırıp ocağa alalım sürekli karıştırarak pişirelim göz göz olunca margarini atalım eriyene kadar karıştırıp altını kapatalım vanilyayı atalım blendırla çırpıp soğumaya bırakalım.
Hamur içinUn ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri iyice elimizle karıştıralım (şeker erimesi için).
Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Minik parçalar kopararak ince uzun bir şekilde yuvarlayalım huni şeklindeki kalıba saralım.Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
170 derece fırında çok kızartmadan pişirelim.Biraz Ilıdıktan sonra kalıptan çıkaralım pudra şekeri serpelim.
İyice soğuyan kremamızdan sıkma torbası vs yardımı ile içlerine sıkalım fıstık veya fındığa bulayalıp servis yapalım.AFİYETLE SEVGİYLE KALIN❤❤❤
NOT; Hamuru yuvarlamakta zorlanırsanız(hamuru ikiye bölüp) tezgaha hafif un serpip merdaneyle açın ince uzun şeritler keserek kalıba sarın.Pudra şekerini en sonda atabilirsiniz ama soğuduktan sonra iyi tutmuyor.
COMMENTS