Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2. 5-3 çay bardağı un
- 2 çay bardağı iri irmik
- 1 çay bardağı ince irmik
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Şerbeti:
- 6 çay bardağı şeker
- 7 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tarifi Yapılışı
Şerbetin malzemeleri katılır ve harlı ateşte 2-3 dakika kaynatılır. Daha sonra kısık ateşte 15-20 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumurta ve şeker güzelce köpüklenene kadar çırpılır. Yoğurt ve yağ ilave edilir. Un elenir irmik karbonat ve vanilya ilave edilip mikserin kısık ayarında karıştırılır.
Yağlanıp hafif şeker serpilmiş tepsiye karışım dökülür ve kaşığın arka kısmıyla düzeltilir. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Pişen yoğurt tatlısı dilimlenir. üzerine soğuk şerbeti dökülür ve kapak kapatılır ki şerbeti içine çeksin. Yarım saat sonra buzdolabına kaldırılır. Kaymak ile ikram edilir. Afiyet olsun.
COMMENTS