Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 30dk Pişirme 40dk Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka 250 gr kıyma 2 adet rendelenmiş soğan 1 çay...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 40dk
Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz su
Salçası için:
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 buçuk bardak kaynar su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yufka Mantısı Tarifi Yapılışı
Buzlukta bayadır kalan yufkalarımı değerlendirip bir yemek yapım dedim sonucu süper oldu.Kuru yufkamı 1 gün öncesinde buzluktan çıkarıp çözülmesini sağladım çözüldükten sonra ıslatıp 10 dakika yufkamın yumuşamasını bekledim o anda kıymamı soğanla, kara biberle tuzla iyice yoğurdum ,yufkalarımın üzerine durum yapar gibi kıymayı koyup yufkayı durum şeklinde kapattım ve iki parmak büyüklüğünde kesip yağlanmış tepsimize dik bir şekilde dizdim, fırına vermeden önce bir fırça yardımıyla yağ batırdım yufkalarım üzerine ve fırına 200 derecede 25 dakika pişmeye bıraktım pişerkene salçayı hazırladım 1 tatlı kaşığı biber salçasını sıcak suyla erittim, üzerine yağ döküp ateşin üstünde 3 4 dakika kaynattım, fırından mantımı alıp salçamı döküp yeniden fırına 10 dakika verdim vee mutlu son afiyet olsun.
COMMENTS