Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Ankara Usulü Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr mantı
- 2, 5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 diș sarımsak
- 4 su bardağı su
- Zeytinyağı
- Tuz
Sosu için;
- 6-7 adet domates
- 1 tatlı kașığı biber salçası
- 1 tatlı kașığı domates salçası
- 2 yaprak fesleğen
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
Ankara Usulü Mantı Tarifi Yapılışı
Mantımızı içi su dolu tenceremizde 10 dk kadar hașlayalım. Yoğurtumuzu derin bir kaba aktaralım sarımsaklarımızı ezip içine atalım. Zeytinyağı ve tuz ilave edip birazda sulandırdıktan sonra iyice karıștırıp bir kenara alalım. Sosumuz için domateslerimizide küp küp doğrayalım geniş bir tavaya zeytinyağı döküp domateslerimizi pişirelim sarmısak ezip ilave edelim. Biber ve domates salçasının ardından son olarak fesleğenleri ince ince doğrayıp ekleyelim. Mantılarımız pişmiş ise süzüp servis tabağına alalım üzerine yaptığımız sarmısaklı yoğurdumuzu muntazam bir şekilde yayalım mantımıza. En son pişmekte olan domates sosumuz pişmiş ise onu da biraz soğuduktan sonra yoğurt döktüğümüz mantımızın üzerine gene düzgün bir biçimde yayalım. Dilerseniz üzerine biraz sumak ya da pul biber ile servis edin.
Afiyet Olsun :)
COMMENTS