Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 50dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 50dk
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük ayva
- Şeker ( Her bir yarım ayvanın üzerine 2,5 yemek kaşığı gelecek kadar )
- 4-5 karanfil
- 1 limon
- 1 kremşanti
- Ceviz
- 2 su bardağı su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba Hanımlar, bugün en hafif tatlıyla güne başladım. Malum iş günü değil vaktimiz var mutfakta güzel şeyler çıkarmaya. Tabi ki ben hafifini seçtim tatlı olarak. Ayvaları soyalım ve ortadan ikiye ayıralım. Hemen ardından çekirdeklerini ayıralım ve limon sıktığımız suya koyalım. (10 dakika kadar bekletelim.) Kabukları ve ayva çekirdeklerini tencerenin altına dizelim. Karanfili de ekleyelim ve ardından ayvaları dizelim. Her bir yarım ayva üzerine 2,5 yemek kaşığı şeker dökelim ve 2 su bardağı su ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar (45 dakika veya 1 Saat kadar) pişirelim. Biz bu arada kremşantiyi üzerindeki tariften biraz daha katı olacak şekilde hazırlayalım. Ayvalar olduktan sonra ortalarına ceviz koyalım ve kremşanti üzerine sıkalım. En üste de biraz ayvanın suyundan dökelim ve benim yaptığım gibi çikolata parçaları da serpebilirsiniz. Hafif mi hafif tatlımız servise hazır afiyet olsun.
COMMENTS