Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 40dk Pişirme 1 saat Baklava ( Azerbaycan Baklavası) Tarifi İçin Malzemeler 800 gram un 2 yumurta 200 gram ekş...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 1 saat
Baklava ( Azerbaycan Baklavası) Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram un
- 2 yumurta
- 200 gram ekşi krema (Şmand)
- 180 gram tereyağ
- Aldığı kadar süt (ben hamuruma yarım bardak süt kullandım)
- 1 dolu çay kaşığı maya
Hamurun aralarına sürmek için;
- 300 gram eritilmiş tereyağ
Hamurun üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı ucunda zerdeçal
İçlik için;
- 300 gram ceviz
- 200 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı hil (Kakule)
- Cevizi iri halde Robottan geçirip üzerine şekeri, vanilya ve hil ilave edip karıştırıyoruz
Şerbet için;
- 2, 5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Şekerle suyu 10 dakika şerbet olana kadar kaynatıyoruz ve üzerine biraz limon suyu döküyoruz. Baklavaların üzeri parlak olması için, arzu eden içine bir yemek kaşığı bal dökebilir.
Baklava ( Azerbaycan Baklavası) Tarifi Yapılışı
Hamur için gereken malzemeleri bir kabın içine alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve hamurumuzu 20 dakika bekletiyoruz. Sonra hamurdan 10 tane bezeler yapıp 2 tanesi büyük, 8 tanesi küçük bezeler çıkarıyoruz.Büyük bezenin bir tanesini yufka büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye koyup, üzerini yağlıyoruz. Cevizli harçtan içine biraz koyup her yerine dağıtıyoruz. Kalan 8 bezeleri de aralarına ceviz harcı dökerek, aynı işlemi görüyoruz. Sonuncu ayırdığımız bezeyi de açıp, hamurun üzerine koyup, elimizle düzeltip baklava şeklinde kesiyoruz. Ortalarına fındık koyup, baklavanın da üzerine yumurta sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 180°C fırında 5 dakika tutuyoruz. Fırından çıkarıp baklavaların üzerini tekrar bıçakla keserek, 1 su bardağı eritilmiş tereyağı gezdirip, tekrar fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
COMMENTS