Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 10dk Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler 500 gram tel kadayıf 1 su bardağı toz şek...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 10dk
Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağ
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Bardakta Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
Sütümüzü, unumunuzu ve bir bardak şekerimizi bir paket vanilyalı bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz ,kaynamaya yakın Hindistan cevizini ekleyip kenara alıyoruz ve ilk sıcağı çıkınca krem şantiyi katıyoruz.
Bir tava alıp tereyağımızı koyuyoruz ve eritiyoruz ,üzerine buzlukta beklettiğimiz tel kadayıfımızı ufalayıp ekliyoruz ve orta ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz kızarmaya başlayan kadayıfımıza 5 yemek kaşığı şekerimizi ekliyoruz ve kızaran tel kadayıfımızı ocaktan alıyoruz.
Birleştirme :
Bardağımızın alt kısmına önce kadayıf koyuyoruz sonra muhallebi ve en üst katına tekrar kadayıf koyup kuplarımız soğuyunca 5-6 saat dolapta bekletiyoruz.
Afiyet olsun
COMMENTS