Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 20dk Pişirme 15dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Bayat Ekmek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ekmek
- 1 orta boy soğan
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon, pulbiber, karabiber
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
İçine;
- 150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı karabiber
Haşlama için;
- Tuzlu su
- Servis için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sos için;
- 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
Bayat Ekmek Mantısı Tarifi Yapılışı
Bayat ekmek rondoda çekilir, yoğuracağımız kaba boşaltılır, yumurta, baharatlar, yemeklik doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak eklenip yoğrulur, yarım su bardağı su yavaş yavaş ilâve edilip ekmek hafif yumuşatılır..Yemeklik doğranmış soğan, karabiber ve kıyma karıştırılıp hazır edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimizi ıslatarak içli köfte yapar gibi oyulur, içine kıyma yerleştirilip yuvarlak şekil verilir.Tencereye sıcak su ve tuz alınıp köfteler suya atılır, beş dakika karıştırmadan suda haşlanır, sudan alınıp süzülmeye bırakılırköfte süzülünce yağlanmış borcama yerleştirilip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Köfte pişerken sos malzemeleri tavaya alınıp kaynatılır, hazır edilir.Pişen köftelere sarımsaklı yoğurt dökülür, üzerine sos gezdirilir, sıcak servis edilir
COMMENTS