Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 2 saat ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 2 saat
Bayat Kek Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 10 dilim kek
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt
Arası için;
- 2 poşet krem şanti (150gr)
- 1 su bardağı su
- yarım çay bardağı iç antep fıstığı
Üzerine ganaj ( üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan krema) için;
- 1 paket 200 ml lik sıvı krema
- 250 gram bitter sütlü çikokata karışık
Bayat Kek Pastası Tarifi Yapılışı
Merhaba, sizlere çok güzel bir tarif hazırladım. Benzerleri var ama böyle daha hoşuma gitti. Sizinde beğeneceğinize eminim. Özellikle görünümüyle konuklarınızın da göz zevkine hitap edecektir. Hadi başlayalım.Öncelikle kekimizi ufalıyoruz. İçine süt hariç diğer malzemeri katıp karıştırıyoruz. En son sütü azar azar ilave ediyoruz ki çok cıvık olmasın. Elinizle top yapabiliyorsanız tamamdır. Tezgaha iki streç filmi yan yana seriyoruz. Üzerine kek harcını yayıyoruz. Çok ince de olmayacak çok kalın da. Üzerine krem şantiyi sütle çırpıp sürüyoruz. Antep fıstığını da serptikten sonra yavaşça sarmaya başlıyoruz. Tamamen rulo olunca buzlukta 2 saat bekletiyoruz. Ganajı için kremayı ocağa koyup ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz. Daha sonra ısınan kremanın içine çikolataları kırıp karıştırıp erimesini sağlıyoruz. Tamamen eridikten sonra biraz bekletiyoruz. Buzluktan çıkarttığımız pastamızın üzerine döküp dolapta 5 dakika daha dinlendirdikten sonra süsleyip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
COMMENTS