Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler Zeytinyağı 300 gr kıyma 1 adet soğan 2 a...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler
- Zeytinyağı
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- Karabiber
- Tuz
- 4 adet patates
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi Yapılışı
MERHABALAR;
Sizlere lezzetli bir fırın yemeği tarifi vermek istiyorum. Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlıyoruz. Zeytinyağımızda soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Kıymamızı ilave ediyoruz. Kıymamız kavrulduktan sonra salçamızı ilave ediyoruz. Daha sonra rendelediğimiz domateslerimizi, tuz ve karabiberi ilave edip, kavuruyoruz ve harcımız hazır.Yağladığımız fırın kabımıza yuvarlak bir şekilde doğradığımız patateslerimizi yerleştiriyoruz. Beşamel sosumuz için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sütümüzü ilave ediyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz, sosumuz hazır. Tepsiye yerleştirdiğimiz patateslerimizin üzerine önce kıyma harcımızı patateslerin üzeri kapanacak gibi döküyoruz, üzerine beşamel sosumuzu döküyoruz. Önceden ısıttığımız 190 derece fırınımıza veriyoruz. 15 dakika kadar pişirip kaşar peyniri rendesini ilave ediyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Afiyet olsun.
COMMENTS