Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 30dk Pişirme 40dk Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 tane iri kemiksiz tavuk filoto 2 tane iri pata...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 40dk
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane iri kemiksiz tavuk filoto
- 2 tane iri patates
- 1 tane iri havuç
- 1 kase bezelye
- 1 tane iri soğan
- Salça
- Tuz ,kekik ,karabiber ,pulbiber ,yeşil biber isteğe bağlı
Beşamel sos için;
- 3 kaşık un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
Önce patates ve havucu küçük küp küp doğrayın .Tencereye biraz su koyup havuç ,patates ve bezelyeyi kaynatın biraz yumuşayınca süzdürün .Üzerine baharat ve tuzu koyup karıştırın sonra tavuk doğrayın küçük küçük yıkayıp süzdürün suyunu .Bir tavada soğanı kavurun yeşil biberide ekleyin salçada koyup kavurun tavuğu ekleyip kavurun suyunu çekene kadar .Baharat ekleyip tuzu ekleyin sonraki aşamada borcama önce tavuğu yayın sonra garnitürü ekleyin yayın sonrada beşamel sosu pişirelim .Pişen sosu borcama üzerine yayalım .180 derecede fırına koyup kızarana kadar pişirelim en son olarak rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyelim kızarınca alalım servise hazır .
Afiyet olsun
COMMENTS