Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Çerkes Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 1 kg patates
- İsteğe bağlı pul biber veya toz biber
- Yeteri kadar tuz
Hamuru için:
- 1 kgye yakın un
- Tuz
- Göz kararı sıcak su
Sosu için:
- Göz kararı tereyağ veya margarin
Çerkes Mantısı Tarifi Yapılışı
İlk önce patatesler soyulur ve önceden kaynamış olan suyun içinde haşlanır. Daha sonra pişen patatesler ezilerek üzerine tuzu ve biberi eklenerek karıştırılır. Bir geniş kabın içine unu, tuzu ve sıcak su dökerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hazır olan hamur bezelere ayrılır. Bir beze alınarak yuvarlak bir şekilde açılır. Daha sonra yukarıdan aşağı ve sağdan sola olacak şekilde kesilir. Oluşan küçük karelere azar azar yaptığımız içten konulur. Daha sonra zıt kutuplar olacak şekilde birleştirilerek iyice bastırılır. Üçgen şeklinde olan mantılar kaynamış olan suya atılarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Pişen mantıların üzerine yanmış yağ dökülür. İsteğe bağlı olarak yağın içine toz biber atılır veya sarımsaklı yoğurt yapılarak yenir. Çerkez mantımız servise hazır.
COMMENTS