Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 50dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 50dk
Cheskek Çilek Soslu Tarifi İçin Malzemeler
Alt hamuru için:
- 200 gram un
- 100 gram şeker
- 100 gr oda sıcaklığında rama margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için kreması:
- 750 gr magerquark
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 yumurta
- 150 gram şeker
- 1 kaç damla vanilya aroması
- 2 paket vanilya
Sosu için;
- 250 gram çilek
- 2 çorba kaşığ şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
Cheskek Çilek Soslu Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar her zaman severek yapıp ve yediğimiz çook hafif ve muhteşem tadı olan bir tatlım geçelim tarifimizeilk önce yuvarlak kilitli olan kalıbımızı kullanıyoruz ve yağlamıyoruz ,tabanı bütün alt hamur malzemelerini koyup güzelce elimizle karıştırıp hamurunu yapıyoruz, yaptığımız hamuru bekletmeden kalıbımızın içine elimizle bastırarak yerleştiriyoruz, ayrı bir kapta kremamızı yapmaya başlıyoruz magerguarkt hariç bütün malzemeyi güzelce mikserle düşük ayarda yavaşça çırpıyoruz ,en sona da magerguarktı ekleyip iki dk kadar karıştırıp kek kalıbımıza hamurun üstüne boşaltıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst 45-50 dk arasında pişiriyoruz ,tatlımız fırındayken çilekleri bir küçük bir tencereye alıp iki çorba kasıgı şekerle yavaşça pişiriyoruz ,1 çorba kasığı nişastayı da az bir suyla eritip kaynayan çileklere ilave ediyoruz bir taşım kaynattıktan sonra kenara alıp hafif soğumaya bırakıyoruz, soğuduktan sonra blender ile püre haline getiriyoruz, fırından çıkan tatlımızıda soğumaya bırakıyoruz ,sosumuzu resimde olduğu gibi üzerine yayıyoruz, buzdolabında güzelce soğuttuktan sonra kalıbımızdan çıkarıyoruz afiyet şeker olsunnot:isteyen böğürtlen de kullanabilir sos olarak.
COMMENTS