Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 25dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Cizleme Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 6, 7 su bardağı su
- Tuz
- Sıvı yağ
Cizleme Tarifi Yapılışı
İlk önce unu, 2, 3 yemek kaşığı sıvı yağı, tuzu derin bir kaba alıyoruz üzerine suyu ekliyoruz,. Bu arada çırpma teliyle hızlı hızlı çırpıyoruz. Hamurun akışkan olması gerekir. Hamura parmağınızı batırdığınız da akışkan ama bir buçuk kat parmağınıza bulanması gerekir. Topak olmaması için tel süzgeç ile ayrı bir kaba süzüyoruz. Ardından tavayı ocağın altını yakıp ısıtıyoruz. Isıtmazsak hamur yapışır. Tava ısınınca bir kepçe hamurdan tavaya döküyoruz. İki tarafını da pişiriyoruz. Bu arada hamuru tavaya dökmeden önce eğer tavanız yapışıyorsa az bir sıvı yağ tavaya koyup o şekilde pişirebiliriz. İki tarafı da piştikten sonra bir tabağa koyuyoruz ve diğerlerini de aynı şekilde pişiriyoruz. Hepsi pişince ocağın altını kapatıyoruz. İsterseniz içine hiçbir şey koymadan yiyin, isterseniz içine bir şeyler sarıp yiyin. Sabah kahvaltılarında yiyebileceğiniz güzel bir lezzet. Afiyet olsun.
COMMENTS