Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 15dk Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler 125 gr margarin veya tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Yar...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt veya süt
- 1 yumurta
- 3 buçuk 4 su bardağı un (ununuza göre değişir)
İç harcı için;
- 4 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Dövülmüş ceviz ( isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle elmalarımızı soyup, rendeliyoruz. Tavaya biraz sıvı yağ koyup, elmaları kavurmaya başlıyoruz,tarçın ve şekeri ilave ediyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son dövülmüş cevizi katıyoruz,(olmasa da olur) altını kapatalım.
Ve hamur için yoğurma kabımıza malzemelerimizi koyup, iyice yoğuruyoruz. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Elinizle bastırın,ortasına harcı koyup yuvarlayın. Daha sonra buzdolabı poşetiyle limon sıkacağının kapağına geçirin, bastırın. Şekil alıyor hemen, tepsiye aralıklarla dizin. Dilerseniz direk yuvarlayarakta yapabilirsiniz top şeklinde, önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika kadar pişirin, kontrol edin. Her fırın farklıdır. Yanmasın ve çiğ kalmasın pembeleşmeden çıkarın. Biraz soğuyunca pudra şekeri serpin, servise hazır. Afiyet olsun :)
COMMENTS