Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 20dk Pişirme 20dk Eti Cin Tarifi İçin Malzemeler 200 gr tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta Yarım paket ka...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 20dk
Eti Cin Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1su bardağı nişasta
- 1 subardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- Üzeri için; 2 bardak portakal suyu hazır da olabilir taze sıkılmış da olabilir
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Eti Cin Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında eriyen tereyağını ve diğer malzemeleri güzelce yoğurun yağlı kağıt üzerine bi parça alıp merdaneyle açın su bardağı üst kısmıyla kesin. Diğer parçayla küçük küçük toplar yapın zeytin çekirdeği kadar üst tarafında kenarlarına yerleştirin. 175 derece üzeri kızarmadan pişirin hemen pişiyor 20 dk geçmesin. 2 su bardağı portakal suyuna 1 yemek kaşığı nişasta. Normal de şeker de katabilirsiniz ama pudra şekeri daha güzel oluyor .2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip muhallebi kıvamında pişirin fırından çıkan kurabiyelerin üzerine birer kaşık dökün üzerini süsleyin.
COMMENTS