Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 1 saat Pişirme 40dk Ev Yapımı Hatay Usulü Künefe Tarifi İçin Malzemeler 250 gr. künefe peyniri 250 gr. doğranmı...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 40dk
Ev Yapımı Hatay Usulü Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr. künefe peyniri
- 250 gr. doğranmış tel kadayıf
- Tereyağ
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Ev Yapımı Hatay Usulü Künefe Tarifi Yapılışı
Öncelikle Antakyalı biri olarak tüm malzemeleri yerinden en tazesinden edindiğimi belirtmek isterim Ilk olarak şerbeti pişirdim.Tereyağını erittim,Tel kadayıfı erimiş tereyağı ile harmanladım ve eşit şekilde ikiye böldüm, bolca yağladığım tepsiye iyice bastım, üzerine peynirleri ufalayıp açık yer kalmıycak şekilde kapladımüst kısmı da aynı şekilde kalan künefe ile açık yer kalmıycak şekilde kapladım.Ocağın altını açıp iyice kızarana kadar pişirdim.Büyük bi servis tabağı yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde pişirdim.Her iki tarafı da kızaran künefe sıcakken şerbeti üzerine döktüm. (şerbette sıcak olmalı, cıss diye bi ses çıkmalı dökerken )Afiyet olsun.
COMMENTS