Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 25dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 20dk
Fas Usulü Kuskus (Couscous) Tarifi İçin Malzemeler
- Bir bardak kuskus
- Tereyağı
- Bulyon
- Kabak
- Fasulye
- Nohut
- Kırmızı biber
- Arzuya göre baharat.
Fas Usulü Kuskus (Couscous) Tarifi Yapılışı
Bir buçuk bardak suyu tavamıza alıp, içerisine bulyon ve bir çay kaşığı tuz birazda zeytinyağ ekleyerek kaynamaya alıyoruz. Kaynadıktan sonra tavamzı ateşten alıp içerisine bir bardak kuskusumuzu ekleyip,tavamızın ağzını kapatarak 5 dakika bekletiyoruz. Diğer bir tavada bir kaşık tereyağı eriterek suyunu çekip, şişmiş olan kuskusumuza ekleyerek ateşe alıp bir kaç dakika karıştırıp, kenara alıyoruz. Wok tavasına bir bardak haşlanmış ya da konserve nohutumuzu, yeşil fasulyemizi, dilimlenmiş kabağımızı, dilimlenmiş biberimizi ve arzulanan miktarda baharatlarla ateşte pişiriyoruz. (Kimyon ve kakule, kayısı bu yemeğe çok yakışıyor.) Afiyet olsun.
COMMENTS