Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi 3,5 yemek ka...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3,5 yemek kaşığı tereyağı
Kremayı yapmak için;
- 200 gramlık paket labne
- 1 çay bardağının yarısından biraz fazla süt
- 2 yumurta
- 3,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket 200 ml. krema
Frambuazlı Cheesecake Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar
Daha önce limonlu cheesecake tarifi paylaşmıştım.Annemin isteği üzerine bir de frambuazlı denedim, kremada bir iki değişiklik yaptım.
Geçelim tarifimize; (Bu sefer kalpli orta boy kelepçeli kalıp kullandım)
İlk önce 2 paket burçak bisküvimizi toz şekline gelinceye kadar blenderdan çekiyoruz. Sonra tereyağını eritip,üzerine döküp karıştırıyoruz ve yağlı kağıtla kapladığımız kalıbımızın dibini döşüyoruz ,15 -20 dakika buz dolabında bekletiyoruz.
Krema için süt ve labne ve kremayı güzelce karıştırıyoruz 4-5 dakika kadar. Sonra diğer malzemeleri tek tek ekleyip, kıvam almasını sağlıyoruz ve dolapta dinlenen kalıbımıza yani burçak bisküvilerin üzerine döküyoruz.180 derecelik fırınımızda kontrollü bir şekilde 25 -30 dakika kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardığımız cheesecakemizi soğumaya bırakıp, dolapta bir 30 dakika kadar daha dinlendiriyoruz.
30 dakika dinlenen cheesecakemizin üzerine frambuaz sosumuzu döküp,dolapta 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
(A-101 marketlerde satılan uzun plastik kapta bulunan sostan kullandım evde frambuaz veya çilek olmadığından siz dilerseniz sosu kendiniz de yapabilirsiniz. )
İstediğiniz miktarda frambuaz veya çileği, su ,vanilya,mısır nişastası ve şeker yardımıyla ocakta kaynatarak güzel bir sos elde edebilirsiniz. Yoğunluğunu isteğinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. ☺☺
Teşekkür ederim.
Herkese afiyet olsun.
COMMENTS