Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Ek gıdaya geçtikten sonra kabak tatlısı oğlumun en sevdiği yiyeceklerden oldu. Bir türlü çorbasını sevdiremesem de kabağı şekersiz pişirip bazen öylece bazen ise az pekmez ile tatlandırıp bol bol yedirmeye çalıştım. Sağ olsun dedemiz de bütün kış köyden tatlı tatlı kabaklar taşıdı 3 Bu süreçte kısa sürede ve daha lezzetli kabak tatlısı yapmanın yollarını aradım. Çünkü sabah evden çıkıp akşam geldiğimizde kabakla bakışmak ve keşke sabah seni şekere yatırsaydım diye söylenmek bir yere kadar. Fırın torbasında kısa sürede bekletmeden pişirme fikri benim çok hoşuma gitti, tadını da beğendik. Esra teyzemiz sağ olsun o hep böyle yapar biz de onun tarifini aldık ve kendi tarifimiz yaptık :)
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Şekerde Bekletmeye Gerek Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1, 5 su bardağı şeker
Üzeri için (isteğe göre)
- Tahin
- Ceviz
- Fındık
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı (Şekerde Bekletmeye Gerek Yok) Tarifi Yapılışı
İstediğiniz boyda dilimlediğimiz kabakları fırın poşetine yerleştirelim.Kabakların üzerine şekeri güzelce serpelim.Fırın poşetinin ağzını kapatıp poşetin üzerinde delikler açalım.Kabak tatlımız pişmeye hazır.Önceden ısıttığımız 180C derece fırında 25-30 dakika kabakların boyutuna göre süre değişebilir ancak yaklaşık yarım saatte pişeceklerdir.Kabakların pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından alabilirsiniz.Kabaklar soğuduktan sonra üzerini damak tadınıza göre süsleyerek servis edebilirsiniz.
Tahinli kabak tatlısı serverler tahin ceviz ikilisi ile, sade sevenler ceviz ile ya da dilediğiniz başka malzemeler ile afiyetle tüketebilirsiniz.
Bu şekilde kısa sürede dağılmadan yumuşacık kabak tatlısı elde edebilirsiniz. Çok pratik bir tarif.
Fırın poşetinde kabak tatlısı tarifimi deneyecek olanlara afiyetler olsun :)
Sevgiler 3
COMMENTS