Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 45dk Fırında Oğlak Eti Tarifi İçin Malzemeler 1 kg oğlak eti 2 adet patates 2 dal taze soğan Kırmı...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 45dk
Fırında Oğlak Eti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg oğlak eti
- 2 adet patates
- 2 dal taze soğan
- Kırmızı toz biber tuz
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Fırında Oğlak Eti Tarifi Yapılışı
Şimdi tam mevsimi Trakyaya özgü yemeğimizi hazırlamak çok kolay yemesi de çok lezzetli.
Oğlak etleri güzelce yıkanır tencereye koyulur. Kendi suyunu çekinceye kadar pişirilir ,daha sonra iki bardak sıcak su ilave edilir etler yumuşayıncaya kadar haşlanır ,iki patates yemeklik kesilir. Tuzlanıp yemeye katılır ,biraz sıvı yağ katılır tuzuda eklenir. Daha sonra pişmeye az kala altı kapatılır. Yemek bu şekilde fırın tepsisine koyulup üzerine toz biber ve taze soğanlar doğranıp, fırına verilir ,yirmi yirmi beş dakika üzeri kızarana dek pişirilir ,afiyet olsun.
COMMENTS