Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 3 adet patates
- 2_3 adet havuç
- 3_4 biber
- 1 adet soğan
- 1_2 diş sarımsak
- 1 kaşık dolusu salça (biber ve domates karışık)
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı
Tuz ve baharatı tavuğun yer yerine yedirip tavuğun içine ezilmiş sarımsak ,bir dilim soğan, tuz ve baharatları ekleyip göğüs kısmına iki kesik atın kesiklere sarımsak yerleştirerek lezzetli hale getire bilirsiniz. Göğüs kısmı yukarı gelcek şekilde tepsiye alın folyo ile üstünü kapatın 30_40 dk pişirin. Arada tavuğun altının yapılmaması için kontrol edebilirsiniz. Elma dilim doğranmış patates ve diğer sebzeleri etrafına ekleyip tuz ve baharatla beraber salçayı sulandırıp sebze ve tavuğun üstüne gezdirin folyoyu tekrar kapatıp fırına sürün patatesler pişince folyoyu açıp tavuğun kızarması için fırında biraz üstü açık bekletiyoruz.Not:davul fırında yaptım sıcaklık ve süreden emin değilim görünüşe bakarak yaptım.Afiyet Olsun :)
COMMENTS