Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 40dk Gazete Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 yumurta 1 tatlı kaşığı sirke 1 yemek kaşığı yoğurt 1 s...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 40dk
Gazete Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Açmak için
- Nişasta
- Un
Arasına koymak için
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 4- 5 damla limon
Üzerine
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı margarin
Gazete Tatlısı Tarifi Yapılışı
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz, yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Yumurta büyüklüğünde yumak alıyoruz ve nişastalı unlu karışımla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz, sonra oklavaya sarıp büzüştürüyoruz, sonra oklavadan yavaşça açarak çıkarıyoruz, gazeteye üzerine sarıp biraz bekletip çekmesini sağlıyoruz, sonra çeken yufkayı alıp arasına cevizi döküyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz, 2 parmak enliliğin de kesip tepsiye diziyoruz, bütün yumakları bu şekilde yapıp bitiriyoruz, sonra üzerine erittiğimiz sıvı yağ ve tereyağ karışımı yağı döküyoruz. 180 derece pişiriyoruz. Bu arada o pişerken şerbetini hazırlıyoruz, 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatıyoruz 13 dakika boyunca içine biraz limon sıkıyoruz, altını kapatıyoruz, pişen tatlımız soğuyunca üzerine sıcak olan şerbetimizi döküyoruz.
COMMENTS