Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 5dk Pişirme 25dk Hindistan Cevizli Şipşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin yada tereyağ (250 ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 25dk
Hindistan Cevizli Şipşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada tereyağ (250 gr)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 adet yumurta(Birinin akı üzeri için ayrılacak)
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3, 5-4 su bardağı)
Hindistan Cevizli Şipşak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, pudra şekerini, bütün yumurta ve yumurtanın sarısını, kabartma tozunu, vanilini yoğurma kabına koyun. Elinizle yoğurarak krema kıvamına getirin. 4 yemek kaşığı hindistan cevizi ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurun.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.Önce ayırmış olduğunuz yumurta akına, sonra hindistan cevizine bulayıp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun :)
NOT: Soğuduktan sonra servis yapın.
COMMENTS