Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Ispanaklı (Bayatlamayan) Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket teremyağ gurme veya tereyağı (oda ısısında)
- 10 yaprak ıspanak
- 2 çay bardağı sıvı yağı
- 2 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi koydum)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı mahlep
- 2 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Ispanaklı (Bayatlamayan) Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
Ispanaktan tatlı olur da kurabiye olmaz mı ☺️.Hem sağlıklı hemde enfes oldu .Önce ıspanak yapraklarını haşlayıp blendırdan geçirelim (soğuk olacak).Teremyağı ve sıvı yağı öncelikle iyice özleştiriyoruz, ardından un hariç tüm malzemeyi ekleyip yoğuruyoruz (ıspanak püresi dahil) sonra yavaş yavaş unu ekleyip elimize yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. Dilediğiniz gibi şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yumurta sarılarını sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede ondan sonra 150 derecede biraz daha pişirip fırından alıyoruz.Afiyet olsun
COMMENTS