Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 30dk Pişirme 35dk Kalbura Basma Tarifi İçin Malzemeler 125 g tereyağ Orta boy çay bardağı sıvı yağ Bir yemek ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 35dk
Kalbura Basma Tarifi İçin Malzemeler
- 125 g tereyağ
- Orta boy çay bardağı sıvı yağ
- Bir yemek kaşığı sirke
- Bir yumurta
- İki çorba kaşığı yoğurt
- İki çorba kaşığı irmik
- Bir paket kabartma tozu
- Alabildiğine kadar un
Şerbet İçin;
- Üç su bardağı şeker
- Üç su bardağı su
Kalbura Basma Tarifi Yapılışı
Tereyağımızı eritiyoruz. Hafif soğuyunca diğer malzemelerimizi ekliyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Alabildiğine kadar un ekliyoruz. Burada önemli kulak memesi kıvamını tutturmamız gerekiyor. Diğer taraftan üç su bardağı su ile şekeri bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kıvamını alınca biraz limon sıkıyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları koparıyoruz. Rendenin iri gözünde hamuru açıyoruz. İçine ceviz koyup rulo haline getiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180° derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen tatlıları borcama alıyoruz. Hafif soğuyunca ılık şerbeti döküyoruz.Afiyet Olsun.
COMMENTS