Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 3 diş sarımsak
- 3-4 kaşık süt
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık un
- Tuz
- Biber
- Karabiber
Karnabahar Tarifi Yapılışı
Karnabaharları çiçek çiçek açıp yıkayıp bir tencereye koyalım, çok az su koyalım ağzı kapalı bir şekilde orta ateşte hafif yumuşayana kadar haşlayalım. Dibinde kalan suyu süzüp soğumaya bırakalım. Bir kase içerisine 1 yumurta kıralım, süt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatı ekleyip bir çatal yardımıyla homojen bir hal alıncaya kadar karıştıralım. Unu ilave edip onu da karıştırdıktan sonra karnabaharları bu sosa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim, kalan sosu da üzerine gezdirelim. önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirelim. Arzu ettiğiniz şekilde yoğurt veya salatayla servis edelim. Harika oluyor. Bu tarif haricinde kesinlikle karnabahar sevmiyorum. Sağlık açısından önemli olduğunu düşünüp sevmeyenler bir de benim tarifimi deneyin. İnşallah seversiniz. Afiyet olsun.
COMMENTS