Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 30 adet Kuru kayısı ( yaklaşık 400 gr) 2 küçük...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 30 adet Kuru kayısı ( yaklaşık 400 gr)
- 2 küçük su bardağı tozşeker
- 1/2 rulo kaymak
- 1 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Kaymaklı Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı
Çok kolay, az malzemeli ve lezzettli bir tatlı kayısı tatlısı. Tatlı gıdaları neredeyse mutfağımızdan tamamen çıkardığımız için ben misafirim için çok az yaptım. Size ölçüyü 2 katına çıkarmanızı öneririm.Kayısılar 1 gece önceden ıslatılır. Ertesi sabah süzülür, 1 bardak su ve 2 bardak şeker ilavesiyle kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce limon suyu katılıp altı kapatılır. Soğuyuncaya kadar şerbetinde bekletilir.Daha sonra kayısıların içleri bir tarafından acılıp içlerine birer çay kaşığı kaymak koyulup, servis tabağına dizilir. Üzerine şerbetinden hafifçe gezdirilir.Afiyet olsun.
COMMENTS