Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 40dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 40dk
Körili Tavuk Ve Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk için:
- 1. 5 kg bütün tavuk (parçalanmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığından biraz az pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1-1. 5 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağından biraz az su veya soda
Pilav için:
- 1. 5 su bardağı baldo pirinç
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1. 5 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir tutam şeker
- 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
Körili Tavuk Ve Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Yapılışı
Ben bu iki tarifi birbirinden ayrı düşünemediğim için beraber yazmak istedim.KÖRİLİ TAVUKMarine etmek için sosumuzu hazırlayalım. Marine ederken soda kullanacaksanız pişirirken su eklemeyin. Soda kullanmayacaksanız suyu marine etmek için değil pişirirken kullanacağız sosumuza eklemeyelim. Malzemelerin tamamını bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Tavuk parçalarını derilerden ayıralım ama derileri atmayalım. Hepsini de sosla güzelce yoğuralım. Ağzı kapalı bir kapta en az birkaç saat, mümkünse bir gece bekletelim. Ertesi gün tenceremizi hiç yağ koymadan iyice kızdırıp tavukları içine atalım. Sosu sodasız yapanlar biraz beklesin tavuk sulanmazsa su eklesin. Sulanır ama kendi suyu pişmesine yetmezse su eklemekten çekinmeyin. Suyunu iyice çekince de az yağ ekleyip alt üst ederek aynı tencerede kızarmasını sağlayalım. Afiyet olsun.KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV
Pirinci en az bir saat sıcak suda bekleyip iyice yıkayalım ve süzdürelim. Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alıp kızdıralım. Şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavuralım. Suyunu ilave edip şeker, tuz, kuş üzümü ve karabiberi de ekleyip en kısık ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince bir bezle sarıp 10 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun. .
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS