Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 30dk Pişirme 15dk Krem Şantili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım paket margarin oda sıc...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 15dk
Krem Şantili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket margarin oda sıcaklığında (tereyağıda olabilir)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Aldığı kadar un
Kenarlarını ve üzerini bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Krem Şantili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Önce şerbeti kaynatın soğuması için bir kenara bırakıyoruz hamur için bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp açabileceğimiz kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Çok ince olmayacak bir şekilde hamurumuzu açıp kesme aparatı veya çay bardağı ile yuvarlak şekiller kesiyoruz kestiğimiz yuvarlak hamurların yarısını ortasından yuvarlak küçük bir kapak ile kesiyoruz. Ben krem şanti sıkacağının başlığı ile kestim ortasını deldiğimiz hamurları delik olmayan hamurların üzerine koyuyoruz. Üzerini ve kenarlarını irmiğe bulayıp margarin sürdüğümüz tepsiye döşüyoruz. 200 derece fırında çok fazla kızarmadan pişiriyoruz çıkardığımız hamurları sıcakken şerbetliyoruz fazla yumuşamasına fırsat vermeden servis tabağına alıyoruz üzerlerine krem şanti sıkıp servis ediyoruz .
Afiyet olsun
COMMENTS