Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 30dk Pişirme 5dk Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler Krep hamuru için; 2. 5 su bardağı su 3 adet yumurta 1 su bar...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 5dk
Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 2. 5 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı patates unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
iç harcı için;
- 300 gram kiyma
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Krep Börek Tarifi Yapılışı
İç harcı için. Kıymayı bir yemek kaşığı sıvı yağda kavurup, tuzu, karabiberi ve ince kıydığımız maydanozu ilave edip karıştırıp, ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Krep hamuru için unla bir bardak suyu iyice çırpıp, kalan su, yumurta, yağı tuzu ilave edip, tekrar çırpalım. Krep tavasını margarinle yağlayıp, Kepçe yardımıyla krepi koyup her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayıp. İki tarafını da hafif pişirelim. Tüm krep hamuru bitene kadar bu işlemi yapalım. Soğuyan iç harcımızdan bir yemek kaşığı koyup, geniş bir şekilde yayıp ve rulo seklinde saralım.(Yaprak sarar gibi) Kreplerin tamamı bitince, ısıttığımız sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alalım. Afiyet olsun.
COMMENTS