Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Pişirme 30dk Kırmızı Mercimek Çorbası Patatesli Havuçlu Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercime...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Kırmızı Mercimek Çorbası Patatesli Havuçlu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet et bulyon
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 lt kadar kaynar su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üstüne sosu:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Kırmızı Mercimek Çorbası Patatesli Havuçlu Tarifi Yapılışı
Soğanı, patatesi ve havucu doğrayın. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye margarin, sıvı yağı ve et bulyonu döküp kızdırın. İçine soğan, patates, havuç, mercimek ve kaynar suyu alalım. İçine kuru nane, pul biber ve tuzunu da ilave edip kaynayana kadar pişirin. (İsteyen içine 1 çay kaşığı karabiber de ekleyebilir, ben eklemedim)Kaynadıktan sonra blendırdan geçirin. Ocağı kısık ateşe alın. Sosunu ayrı kapta, yarım çay bardağı sıvı yağ kızdırıp, salçayı kavurup tencereye ilave edin. Birkaç dakika da öyle pişirin. İyice köpürünce güzelce pişmiş demektir
COMMENTS