Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 20dk
Kısır Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- İnce bulgur
- 1 tane kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5-2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Limon tuzu ( iri olanından yarım çay kaşığı kadar )
- Kaynamış su
- Maydanoz
- Kıvırcık
- Yeşil soğan
- Limon
Kısır Yapımı Tarifi Yapılışı
Orta boy tencereye sıvı yağı koyalım, kuru soğanı ince kıyıp tencereye koyup orta harlı ateşte kavuralım ,ince bulgurumuzu kendi göz kararınıza göre kavrulmuş soğanlarımızın üzerine boşaltalım ,üzerine salçayı da ekleyip kısık ateşte kavuralım, salçayı iyice yedirdikten sonra tuzu baharatları limon tuzunu ekleyip ( baharatlar sizin zevkinize kalmış ben bol acılı ekşi baharatlı sevdiğim için bol koydum ) karıştırıp kaynar suyu ekleyelim, ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatalım ve dinlenmeye alalım. Ayrı bir kaba tüm yeşillikleri ince ince doğrayalım bulgurumuzun soğuttuktan sonra yeşilliklerimizin üzerine ekleyip karıştırın ,isteğe göre üzerine limon suyunu da ekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
COMMENTS