Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 2 saat Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 2 saat
- Pişirme 35dk
Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 kg un
- Tuz
- 1 tane yumurta
- Su
İç malzeme ;
- 500 gr kıyma
- 2 tane iri soğan
- Tuz, karabiber
Sos için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Pulbiber
Mantı Tarifi Yapılışı
Önce soğanı ince doğrayalım kıyma ve karabiber tuz ekleyip yoğuralım iç harcı hazırladıktan sonra hamuru biraz sert yoğuralım sonra bir yumurta büyüklüğünde hamuru ayırıp kalanı üçe bölelim yuvarlayalım .Sonra açalım kare kare keselim iç harcı koyup katlayalım bohça gibi yapalım yaptıktan sonra tepsiye dizelim .Hazırlanan mantıları fırında kızartalım biraz sonra bir yanda su kaynatalım kızaran mantıları ocağa alalım su koyup pişirelim .İçine iki kaşık salça koyup karıştıralım ayırdığımız küçük hamuru yufka olarak açalım pişen hamuru üzerine serelim bu şekilde pişiriyorum. Ben ama isterseniz 5 kg tencereye su koyup kaynatın içine mantıları ekleyip pişirin pişen hamuru tepsiye dökün hafif soğusun servis yapın üzerine sarımsaklı yoğurt, pulbiber servis edin.
Afiyet olsun
COMMENTS